Yeniden Kullanılabilir Nano Bantlar

oto bantları
Aksesuar Yapıştırma Bandı Nedir?
18 Mayıs 2023
halı yapıştırma bandı
Halı Yapıştırma Bandından Daha İyi Verim Almanın İpuçları
8 Haziran 2023
Nano Bant

Nano Bant Nedir?

Nano bant, son yıllarda büyük bir ilgi gören ve birçok endüstride kullanılan son derece önemli bir bant türüdür. Bu makalede nano bandın ne olduğunu, nasıl kullanıldığını ve farklı uygulama alanlarını inceleyeceğiz.

Nano bant nedir sorusunu sorduğumuzda çift taraflı nano bant çeşidinden bahsetmezsek olmaz. Çift taraflı bant oldukça sağlam üretilen bir üründür. Bu çift taraflı bant en son teknoloji ile üretildi. Nano bant toksik değildir, çevrecidir ve geri dönüştürülebilir. Dayanıklı ve sağlam mukavemetli çift taraflı bantlar yüksek kaliteli nano silikon materyalden üretilmiştir. Çift taraflı güçlü jelden üretilmiştir. Şeffaf dokusu sayesinde duvarda herhangi bir iz bırakmaz, rahatsız edici bir görüntü oluşturmaz. Nano bant kullanarak çocuklarınızın ya da yaşlı konuklarınızın halılara takılma ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz. Bu çift taraflı bant her türlü kuru, pürüzsüz ve gözeneksiz alanda kullanabilirsiniz. Ayrıca eşyalarınızı duvara sabitlemek için oldukça doğru bir seçimdir. Cep telefonları, kalemler, anahtarlar, mutfak gereçleri gibi birçok eşyayı güçlü bir şekilde sabitleyebileceğiniz sağlam mukavemetli bir yapıştırıcıya sahiptir. Gereksinim duyduğunuz kadar, herhangi bir ölçüde keserek çift taraflı bant yıkanabilirdir. Kirlendiğinde üstündeki lekeleri su ile dezenfekte edebilirsiniz. Bant özelliğini yani güçlü yapışkanlığını tekrardan kazanması için kurumasını beklemelisiniz. Herhangi bir peçete ya da sabun kullanmanıza gerek yoktur.


ÇİFT Taraflı Nano Bant Ne İşe Yarar?

  • Çift taraflı bant çeşitleri daha fazla montaj işleri ve dekoratif düzenlemelerde kullanılır. Bu bant ürünler her iki tarafında da yapışkan madde olduğu için objeler yüzeye iyice yapışır, ekstra bir yapıştırıcı kullanmaya gerek duyulmaz. Çift taraflı bant kullanımında iki yüzey arasında hava boşluğu bulunmadığı için yapışma işlemi sağlam bir şekilde gerçekleşir. Kullanıldıkları bölgelerde basınca dayanıklı yüzeyler oluşturan çift taraflı nano bant çeşitleri, yapılan montaj işleri ve dekoratif düzenlemeler esnasında yüzeylerin ve objelerin deforme olmasını önler. Nano bantlar uygulandığı yüzeyden istenildiği zaman kolaylıkla çıkartılabilir ve iz bırakmaz. Bu sayede mekanlarda dekoratif değişikliklerin ve tadilatların kolay ve az maliyetle yapılmasına olanak tanır. Bu nedenle nano bantlar evlerde ve işletmelerde de çekmecenin bir köşesinde bulundurulması gereken bir üründür.
     
  • Duvara tablo asmak gereksinimi duyduğunuzda, çivi ve çekiç kullandığınızda duvar delinir. Tablonuzu farklı bir yere taşımak istediğinizde duvardaki delik sebebiyle istenmeyen manzaralarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Üstelik bazı duvarlara çivi çakmak ciddi boyutta zorlayıcı olabilir. Binanın inşasında kullanılan yapı maddelerinin niteliğinden ötürü duvara çivi çakmakta zorluk çekebilirsiniz. Matkap kullanımı da yine hem zahmetli ve oldukça gürültülü olabilir, hem de duvara geri dönülmeyecek şekilde zarar verebilir. Bu gibi durumlarda duvara tablo ve benzeri objeleri asmak için çift taraflı nano bant kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu sayede duvara çivi çakma konusunda herhangi bir problemle karşılaşmadan montaj işlerinizi halledebilirsiniz. Montaj ve tadilat işlerinde çift taraflı bantlar uygulandığı yüzeyi ve nesneyi deformasyona uğratmadığı için olası bir taşınma ya da değişiklik durumunda yüzeyleri zahmetsizce eski haline getirmenize yardımcı olur. 

Çift Taraflı Nano Bantların Özellikleri

Nano bant nedir diye incelerken bant özelliklerine değinmezsek olmaz. Endüstride ve evlerde gitgide kullanımı yaygınlaşan bantlar, zorlu uygulamalarda, maskelemede ve ağır maddelerin geçici olarak birleşmesinde başarılı sonuçlar veriyor. Düzensiz yüzeylerle kolayca uyumlu olan, hem düşük hem yüksek sıcaklık düzeylerinde yapıştırma fonksiyonunu koruyan çift taraflı nano bant, içeriği sayesinde yüzeydeki olası mantar üretiminin çoğalmasına imkân tanımıyor. Ozon ve UV ışınlarına karşı gösterdiği dayanıklılık sayesinde dış mekânlarda rahatlıkla tercih edilebiliyor. Bu sayede zorlayıcı hava şartlarından yaz aylarının yüksek sıcaklıklarına kadar birçok mevsime kolay uyum sağlayabiliyor. Farklı yüksekliklerde bulunan malzemelerin sabitlenmesinde tampon görevi görüyor, Nano bant nedir diye araştırırken nasıl üretildiğine değinmezsek olmaz. Yüzeye uyumlu şekle getirilmek üzere kesilip şekil verilebiliyor. Çift taraflı nano bant modelinde olduğu gibi, yapılacak uygulamaya göre farklı renkleri aracılığıyla yüzeyle eşleştirilebiliyor. İki tarafının da kullanılabilir olması, bandın kullanımıyla ilgili birtakım pratiklikleri da beraberinde getiriyor. Kalıcı bir bağ kurmak için uygulanan yapısal yapıştırıcılar, işlem esnasında sertleşerek çözücünün UV ışını ile tepkimeye girmesini sağlıyor. Bu kimyasal tepkime ve soğuma tutkal maddesinin erimiş hale gelmesine ve buharlaşmasına destek sağlıyor. Basınca duyarlı yapıştırıcılarda ise yüzey ve yapıştırıcı banda basınç yapmak zorunda kalınıyor. Bu tür yapışkanlarda akış yönü ve direnci arasında bir bağ kuruluyor. Bant oluşan bağa, akışa direnç gösterecek aşamalarda gerilim uyguladığından, bağın kapasitesi ortaya çıkarak yüzeye sabit hale geliyor. Bu esnada yapışkan ile yüzey arasındaki bağa dâhil olan moleküler elementler, nihai bağ dayanaklılığına önemli derecede katkıda bulunuyor.


Çift Taraflı Nano Bant Kullanmanın Avantajları

Çift taraflı nano bant, üretildiği materyalinde bulunan silikon-oksijen bağlarının esnekliğinden ve kararlılığından meydana gelen özellikleri bandın performansına olumlu bir şekilde etki ediyor. Çift taraflı bant, genellikle diğer organik yapıştırıcıların kullanılamadığı 150 derece ve üstündeki sıcaklıklarda tercih edilebiliyor. Bu bantlar oldukça yüksek sıcaklıklarda olduğu kadar daha düşük sıcaklık düzeylerinde de yüksek performans gösteriyor. 

-100 dereceye kadar yapışkanlık fonksiyonlarını koruyabilmelerinin yanı sıra dondurucularda, havacılıkta ve soğuk hava depolarında sıkça tercih edilebiliyor. Çift taraflı bant yapıları da yüzey enerjileri yardımıyla silikon bantlarla birlikte işlem görebiliyor. Silikon PSA’lar asit ve bazlardan oluşan kimyasallara karşı oldukça dayanıklı olmalarıyla öne çıkıyorlar. Çift taraflı nano bant neme, UV radyasyonuna ve biyolojik işlemlere karşı yüksek direnç gösteriyor. Yapıştırıcı ve silikon bant çeşitleri arasından tercih yaparken işlemin nitelikleri olduğu kadar, yapıştırıcı maddenin tabak özellikleri veya çeşidi de belirleyici oluyor. Ağır yüklere yapılacak işlemlerde yapısal yapıştırıcılar daha etkin olabilirken hafif ve ufak boyuttaki malzemelerin birleştirilmesinde silikon veya basınca duyarlı bantlar etkili sonuçlar veriyor. Bu esnada, işlem aşamasında yapışkanın sabitleme niteliğini belirleyen basınç çeşitlerin hangilerine maruz kalabileceği de önemle üstünde durulması gerekenler arasında bulunuyor. Yapıştırıcının maruz kaldığı çevresel şartlara da dikkat etmek gerekiyor. Koşullar sertleştikçe yapışkan bağın gücü düşeceğinden ürün performansını ve özelliklerini etkileyebilecek olası dış etkenlerden olan sıcaklık, nem, hava durumu, radyasyon, gibi etkilerin unutmamak gerekiyor.

Yapışkanlığın uzun vadeli olması için alt tabaka maddenin ürüne uygun olması başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Çift taraflı bant çeşitleri arasından uygulayacağınız işleme uyumlu olanını seçmek, bizim anlattığımız çift taraflı bant özelliklerini dikkate aldığınızda hiç de zor olmayacaktır.


Nano Bant Fiyatları

Nano bant nedir konusunu ise bant fiyatları konusuna değinerek noktalayacağız. Gösterdiği performans ve memnuniyetle kıyaslandığında nano bant fiyatları çok cüzi seviyelerde kolaylıkla fark edilebiliyor. Nano bant fiyatları günümüzde 35 lira ile 170 lira arasında farklılık gösteriyor. Nano bant fiyatları aralığının bu şekilde olmasının sebeplerinden birisiyse kalite faktörü. Nano bant fiyatları çok uç bir fiyat seviyelerinde değil. Almışken kalitelisini almanızı tavsiye ederiz.